Curs Bucătar

CURS DE CALIFICARE PROFESIONALĂ PENTRU OCUPAȚIA DE BUCĂTAR

Școala de Meserii pentru Tineri și Adulți –Centrul Cariere inițiat de Fundația Ruhama

ÎNSCRIE-TE ACUM

Domeniul: Turism și alimentație publică

Codul nomenclator: 5122.2.1

Competențe profesionale dobândite

  • Aplicarea normelor şi principiilor de protecţie a muncii
  • Asigurarea condițiilor igenico-sanitare
  • Întocmirea documentelor specifice
  • Pregătirea antreurilor calde și reci
  • Pregătirea fripturilor
  • Pregătirea gustărilor calde și reci
  • Pregătirea mâncărurilor din carne
  • Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
  • Pregătirea preparetelor lichide
  • Prepararea dulciurilor (deserturilor)
  • Prepararea fondurilor glace
  • Prepararea mâncărurilor din pește și fructe de mare
  • Realizarea acțiunilor de supervizare și control
  • Realizarea aluaturilor de bază
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor

 

Descrierea ocupaţiei

Bucătarul realizează preparate culinare după diferite rețete care să satisfacă exigențele consumatorilor. În acest scop, bucătarul se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit. De asemenea, el măsoară cantitățile necesare, le amestecă progresiv conform rețetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. După ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează împărtirea lor în portii.

Bucătarul utilizează în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte și masini cu ajutorul cărora transformă alimentele în preparate culinare. Ca unelte și masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cuțite, satârul, robotul de bucătărie, mașini de curățat și de tăiat zarzavat, mașini de tocat, mașini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

 

Contact telefonic: 0723.352.103

Contact prin email: cariere@carierebihor.ro

social-facebook-box-white-icon Căutați-ne pe Facebook!