Curs Cofetar

CURS DE CALIFICARE PROFESIONALĂ PENTRU OCUPAȚIA DE COFETAR

Școala de Meserii pentru Tineri și Adulți –Centrul Cariere inițiat de Fundația Ruhama

ÎNSCRIE-TE ACUM

Domeniul: Industrie alimentară

Codul nomenclator: 7412.1.2

 

Competențe profesionale dobândite

  • Organizarea eficientă a procesului și locului de muncă
  • Aplicarea măsurilor igienico-sanitare și NPM
  • Aprovizionarea locului de muncă cu materie primă și ingrediente și pregătirea ingredientelor
  • Pregătirea ingredientelor și prelucrarea pentru producere
  • Prepararea aluaturilor
  • Modelarea semiproduselor pentru coacere
  • Coacerea (semi) produselor
  • Prepararea siropurilor și glazurilor
  • Prepararea caramelului
  • Prepararea cremelor, compozițiilor și umpluturilor
  • Prepararea fondantei și marțipanului
  • Asamblarea produselor de cofetărie și patiserie
  • Decorarea produselor de cofetărie și patiserie
  • Pregătirea produselor de cofetărie și patiserie pentru stocare
  • Pregătirea produselor de cofetărie și patiserie pentru comercializare

 

Descrierea ocupaţiei

Cofetarul este muncitorul calificat, capabil să asocieze componente alimentare prin diverse metode și procedee cu scopul obținerii produselor cu însușiri senzoriale deosebite, ușor asimilabile, cu valoare nutritivă și energetică sporită, numite produse de cofetărie și patiserie. Rezultatul muncii cofetarului urmează să satisfacă necesitățile și preferințele celor mai variate categorii de consumatori, diferiți ca vârstă, meserie, stare de sănătate, obiceiuri alimentare și tradiții naționale.

Cofetarii trebuie să posede un volum suficient de cunoștințe teoretice referitoare la sortimentul produselor de cofetărie și patiserie, proprietățile fizico-chimice și organoleptice ale materiilor prime, utilizate la prepararea produselor de cofetărie și patiserie, condițiile de admisibilitate pentru semipreparatele coapte, semipreparatele de finisare și decor, precum și pentru produsele finite. Aceștia trebuie să cunoască și să respecte instrucțiunile tehnologice/rețetele de preparare a produselor de cofetărie și patiserie, să posede deprinderi practice de organizare a procesului și locului de muncă, să respecte măsurile de securitate și sănătate în muncă, de igienă și siguranță alimentară

 

Contact telefonic: 0723.352.103

Contact prin email: cariere@carierebihor.ro

social-facebook-box-white-icon Căutați-ne pe Facebook!