Curs Patiser

CURS DE CALIFICARE PROFESIONALĂ PENTRU OCUPAȚIA DE PATISER

Școala de Meserii pentru Tineri și Adulți –Centrul Cariere inițiat de Fundația Ruhama

ÎNSCRIE-TE ACUM

Domeniul: Industria alimentară, a băuturilor și tutunului

Codul nomenclator: 7412.1.3

 

Competențe profesionale dobândite

  • Aplicarea normelor şi principiilor de protecţie a muncii
  • Aplicarea normelor de protecție a mediului
  • Organizarea activității proprii
  • Aplicarea normelor de igienă și de siguranța alimentelor
  • Întocmirea documentelor specifice
  • Recepția calitativă și cantitativă a materialelor prime și auxiliare
  • Depozitarea și transportul materiilor prime, auxiliare, a semifabricatelor și a produselor finite de patiserie
  • Pregătirea materialelor prime și auxiliare
  • Prepararea tipurilor de aluat pentru patiserie
  • Prelucrarea aluatului
  • Asamblarea semifabricatelor în vederea coacerii
  • Coacerea semifabricatelor
  • Pregătirea produselor finite de patiserie pentru depozitare

 

Descrierea ocupaţiei

Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de patiserie, specializate în fabricarea diferitelor tipuri de produse de patiserie. Ocupaţia presupune o sferă largă de competențe, având în vedere gama variată a produselor de patiserie, precum şi a tehnologiilor specifice fiecărui sortiment în parte. Patiserul trebuie să lucreze cu respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, a normelor de protecţie a mediului şi nu în ultimul rând, a normelor de igienă şi siguranţă a alimentelor. Organizarea activităţii proprii precum şi întocmirea documentelor specifice sunt competenţe care sunt necesare ocupaţiei de patiser în vederea eficientizării activităţii.

Fabricarea produselor de patiserie implică utilizarea utilajelor şi echipamentelor specifice pentru obţinerea diferitelor tipuri de produse. De aceea, pe lângă cunoştinţele tehnologice, ocupaţia presupune şi capacitatea de exploatare, utilizare şi întreţinere a utilajelor şi echipamentelor specifice ocupaţiei. Ocupaţia de patiser presupune şi o bună rezistenţă la condiţiile de lucru relativ dificile precum: condiţii de umiditate, temperatură relativ ridicată și lucru în picioare.

 

Contact telefonic: 0723.352.103

Contact prin email: cariere@carierebihor.ro

social-facebook-box-white-icon Căutați-ne pe Facebook!